Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Així és el nou conveni col·lectiu d'oficines de farmàcia

28-11-2017
El nou conveni que regeix les condicions fins a l'any 2017 per fi està en vigor. Han estat mesos molt intensos, i és el moment de revisar algunes de les condicions i canvis que afecten el sector. Entre ells, hi ha els salaris dels empleats en funció del seu lloc. Així és el nou conveni col·lectiu d'oficines de farmàcia, el XXV conveni d'aquest sector a Espanya.

Àmbits d'aplicació

L'aplicació del conveni es fa a tots els treballadors per compte aliè que té l'oficina de farmàcia, en tot el territori que abasta l'Estat en el seu conjunt. La durada del conveni és des del dia 1 de gener de 2017 fins al 31 de desembre de 2019. 6 mesos abans de la finalització d'aquest, es denunciarà per començar les negociacions d'un nou conveni. En cas que no s'hagi arribat a un acord en acabar l'anterior, aquest es prorrogarà amb els increments anuals en matèria salarial pertinents.

Es tracta d'un conveni de mínims

Com succeeix habitualment amb tots els convenis col·lectius, aquest és una base sobre la qual es poden incorporar millores. A més, en el cas que alguna de les condicions que tinguin els empleats de l'oficina de farmàcia siguin superiors, seran aquestes les que prevalguin sobre les reunides en el document. Per tant, les comunitats autònomes amb competències en aquest àmbit, empreses que comptin amb acords propis i qualsevol farmàcia que contracti personal i tingui altres condicions, d'ajustar tot allò que no compleixi els mínims a aquest conveni. També poden decidir augmentar qualssevol condicions que considerin oportunes.

Constitució l'Observatori del Sector

El text del conveni incorpora un observatori constituït per tal de fer un estudi detallat sobre l'estat en què es troben les oficines de farmàcia en matèries com la igualtat i l'assetjament de diversos tipus, el comerç de substàncies i situacions que comencen a sorgir en l'àmbit farmacèutic.

Altres elements d'interès

El text complet del conveni és summament extens, per la qual cosa no es pot recollir en la seva totalitat en un article. Es pot consultar la informació a Diariofarma.com. Alguns aspectes són comuns a l'estatut dels treballadors i al conveni anterior, encara que altres s'amplien. Per exemple, durant els tres anys s'augmenta la jornada laboral fins a 7 hores més a l'any, i s'incrementa el salari un 2% en aquest exercici, mentre que en els dos següents hi haurà una pujada d'un punt i mig percentual. A més, l'acord incorpora el compromís de facilitar als treballadors d'oficines de farmàcia la conciliació entre la vida laboral i la familiar. Una cosa important sobretot tenint en compte que el sector de farmàcia és un dels que més poden interferir causa de les guàrdies durant períodes de descans, nit, festius i vacances. L'acord inicial es va signar el passat mes de gener, amb la FEFE i Fenofar com a representants de la patronal, i UGT per part dels treballadors.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.