Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Assessor, comercial o intermediari

02-03-2020
Vagi per endavant que entenc que vist des de la perspectiva d'algú que vol comprar ja sigui una farmàcia o qualsevol bé, a primera vista pugui semblar millor no fer-ho a través d'una agència per no pagar honoraris. En aquest sector ens movem en uns imports elevats a l'anar a percentatges sobre l'operació. Ho diu algú que porta 16 anys sent aquest "assessor, comercial o intermediari".
 
En Afinpa no solem agafar farmàcies a la venda sense exclusivitat per molts motius que explicaré en un altre post, però de vegades m'adapto si l'operació ho requereix (el venedor necessita una celeritat que nosaltres no podem donar-li per càrrega de treball).
 
Aquesta setmana he viscut una situació surrealista amb un cas sense exclusivitat, teníem a la venda una oficina de farmàcia a un import X, que aquest X surt d'un treball d'assessorament i control de mercat respecte a l'venedor; i m'han comunicat que un particular ha arribat a un acord directament amb el propietari per un import molt superior a què hagués pagat a través nostre fins i tot pagant honoraris; comprador que coneixia de la nostra existència però que per l'interès ferm en què no participéssim (no per ser Afinpa, sinó com a concepte d'agència) ha tancat l'operació sense preguntar-nos a nosaltres.
 
Això és més habitual del que pugui semblar, i en 10 anys que porto en la compravenda de farmàcies he vist com particulars, que amb l'comprensible intenció de "estalviar-se" honoraris s'han eliminat a l'agència, han caigut en l'engany de clients especials com ara residències geriàtriques, problemàtiques amb el local, plusos de el personal no contemplats en nòmina, condicions hipotecàries nefastes, preu, i un llarg etc. La gent confon intencionadament els conceptes d'assessor, comercial i intermediari; em sap greu però ho entenc ja que la poca professionalitat d'una persona embruta a tot un col·lectiu. Tinguem clar amb qui parlem, un intermediari pot ser només intermediari, pot ser intermediari i comercial o fins i tot si li donem l'oportunitat pot reunir les tres habilitats.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.