Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Claus per a una bona reforma de farmàcia

09-02-2018
Una de les qüestions més habituals a l'hora d'adquirir una farmàcia és si cal fer una reforma. I en cas afirmatiu, com s'ha de fer perquè s'ajusti a les necessitats i normes actuals. Vegem quines són les claus per a una bona reforma de farmàcia. I com aprofitar les deduccions.

Per què interessa reformar una farmàcia

Fer reforma és positiu a nivell fiscal. Es pot deduir un 3 per cent del total durant un període de 33 anys, en cas que la farmàcia sigui en propietat. Si és una farmàcia llogada, el percentatge de deducció depèn de quant duri el contracte de lloguer. Les despeses que pots deduir en realitat són tots. Tant els de mà d'obra com els de materials emprats. Sempre que es justifiquin adequadament, és clar. Mira aquí com han de ser els locals de farmàcia per assegurar-te que l'obra compleix amb totes les condicions.

¿Totes les deduccions per obra són iguals?

Aquest és un aspecte molt important. La veritat és que cada concepte d'una obra té deduccions diferents, pel que és fonamental que en la factura o factures estiguin desglossats tots els treballs i materials que s'han fet servir. Per posar un exemple, els mobles que es compren per renovar l'equipament tenen un 10 per cent d'amortització anual, mentre que els cristalls s'amortitzen en un 50 per cent en el mateix període.

¿Cal tancar durant la reforma?

A nivell empresarial, està clar que és millor mantenir la farmàcia oberta, tractant sempre que les obres no impedeixin l'activitat normal. Per exemple, es podrien realitzar determinats treballs fora de l'horari de farmàcia, a la nit o durant els caps de setmana. Si es mira des d'un punt de vista d'aconseguir la major eficàcia, l'ideal és tancar i no obrir fins que les obres estiguin acabades. Tenint en compte que hi ha un període de vacances obligatori en cas de tancament, s'ha de donar un avís a la Conselleria de Sanitat. Els mesos en què es poden agafar les vacances comprenen entre maig i octubre, i l'avís ha de donar-se com a mínim 3 mesos abans si es tracta d'una farmàcia amb horari normal. Si és un negoci amb horari ampliat, cal avisar abans que acabi el període de vacances de l'any anterior. Per tant, cal planificar-ho tot per endavant si es vol aprofitar aquest temps per a la reforma.

Quant pot augmentar el negoci de farmàcia amb una bona reforma?

És complicat fer un càlcul precís, ja que dependrà del grau que tingui la remodelació. Si es tracta d'una reforma completa, que canviï tota la farmàcia de dalt a baix, s'estima que pot arribar a un 20 per cent l'increment en les vendes de farmàcia. La qual cosa pot servir com a incentiu per decidir-se per una reforma integral del local. A més de les millores operatives que es poden aconseguir amb això, que també depenen del tipus d'obra i les possibilitats que ofereix.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.