Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Col·legi oficial de farmacèutics d'Espanya

20-09-2018
Els col·legis professionals tenen una gran importància a l'hora de desenvolupar una tasca determinada. En concret, el col·legi oficial de farmacèutics d'Espanya s'encarrega de representar i coordinar tot el relacionat amb la professió. Es tracta d'un òrgan que actua en nom de tots els professionals de farmàcia, tant a nivell nacional com internacional, amb el propòsit de fomentar tant els interessos dels farmacèutics com el servei públic que presta de cara a la societat.

Història del col·legi

Els orígens d'aquesta institució es remunten a fa més de 100 anys, quan es va declarar a la Unió Farmacèutica Nacional com a corporació oficial, al novembre de 1915. El nom no es va canviar sinó fins a 1938, encara que les funcions han estat les mateixes al llarg de tots aquests anys. Amb el pas del temps s'han anat presentant nous desafiaments, d'acord amb l'evolució natural de la professió. Tant els farmacèutics com la societat a la qual presten servei és bastant diferent de la que hi havia fa un segle, així com els mètodes que s'utilitzen. De les fórmules magistrals s'ha passat a l'administració de medicaments amb recepta. També del paper s'ha passat als suports electrònics.

Quines són les funcions del col·legi oficial de farmacèutics d'Espanya?

La llista de funcions d'aquest col·legi engloba absolutament tot el que té a veure amb el desenvolupament de la professió de farmàcia. Entre les més importants es pot destacar la defensa de la professió perquè tot es faci de manera ordenada, evitant l'intrusisme i actuant davant d'organismes similars al col·legi en l'àmbit internacional. També té molt a veure pel que fa a la negociació del conveni col·lectiu de farmàcia, proposar modificacions en la regulació dels col·legis provincials i assegurar-se que la farmàcia sigui una professió que mantingui el seu prestigi. La seva tasca d'intermediació entre les diferents associacions i l'administració fa que sigui més senzill arribar a acords i rubricar convenis. Finalment, tot i que hi ha moltes altres funcions que se li atribueixen, s'encarrega de proporcionar els certificats i títols que atorguen el dret a exercir la professió. Així com reconèixer els títols procedents d'algun estat membre de la UE, en cas que altres col·legis professionals de farmacèutics ho sol·licitin. Aspectes com l'ús adequat dels medicaments, la creació de campanyes de sensibilització en la cura de la salut i el benestar són altres dels treballs en què s'implica aquest òrgan.

Els òrgans de govern del col·legi oficial de farmacèutics d'Espanya

El col·legi oficial de farmacèutics d'Espanya es dirigeix ​​mitjançant un comitè directiu, elegit pels presidents dels col·legis farmacèutics oficials. Aquests es corresponen a la 50 províncies i 2 ciutats autònomes que componen el territori nacional. Aquesta assemblea s'encarrega de votar decisions que afecten les seves competències. A més de l'Assemblea també hi ha el Ple del Consell general de col·legis oficials, format per un total de 20 membres. Aquests són els representants autonòmics i 11 vocals encarregats de cadascuna de les seccions en què es subdivideix l'organisme consultiu de farmàcia.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.