Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Com es taxa una farmàcia?

02-05-2018
Sense cap dubte, un dels passos més importants que existeixen a l'hora de traspassar una farmàcia és la seva taxació. No només pel preu de l'operació sinó també per aspectes com la fiscalitat o el suport financer que es pugui obtenir. Fem una ullada a detalls relacionats amb la gran pregunta: Com es taxa una farmàcia?

Aspectes que es tenen en compte a l'taxar una farmàcia

Quan s'estudia el traspàs de farmàcia es tenen en compte coses com l'estàndard de valoració a nivell global que existeix. Hi ha un consell internacional encarregat de determinar certs paràmetres. Aquests són alguns dels més habituals:
  • La quantitat d'habitants que hi ha al radi d'acció de la farmàcia.
  • Quines són les característiques dels clients de la zona. Factors com l'edat són força determinants.
  • Quina és l'evolució de l'economia i activitats de producció que es desenvolupen a la zona.
  • Condicions del local en el qual hi ha la farmàcia, o en la qual es pensi situar en cas que hi hagi un canvi.
  • Com és la competència dins de la zona en què opera la farmàcia.
  • Quina ha estat l'evolució del sector al país.
  • Quins resultats econòmics ha obtingut el negoci els últims anys d'activitat

Qui pot taxar una farmàcia?

Independentment de la finalitat per a la qual se sol·liciti, de la qual parlarem a continuació, una societat de valoracions serà l'encarregada de determinar quant val una farmàcia. És essencial que es tracti d'aquesta causa de la importància de l'operació. De fet en determinats supòsits es necessitarà que la societat estigui avalada per una entitat econòmica superior, com el Banc d'Espanya.

Raons per les quals pot ser necessària una taxació

Hi ha bastants motius pels quals es pot necessitar fer la taxació d'una farmàcia. Una de les més habituals és aconseguir que una entitat bancària concedeixi el crèdit, per a la qual se sol·licita sempre aquesta valoració. També pot ser interessant a l'hora d'estudiar la viabilitat d'un projecte. Per exemple si el valor que té la farmàcia al mercat fa que sigui interessant l'operació o no. Quan es tracta d'una herència o una donació, un dels casos més habituals dins del món de les farmàcies. En cas que hi hagi conflictes respecte a la llicència de farmàcia o algun altre aspecte enfront de l'administració. Com a vendre-la, tenir un increment de patrimoni o assumptes similars. Quan s'estudia la constitució d'una societat com a comunitat de béns. O quan aquesta es dissol o un dels associats decideix abandonar-la i vendre la seva part.

El preu d'una farmàcia és el mateix que el d'una llicència?

Normalment hi ha confusió quan es parla de la compra d'una farmàcia o d'una llicència. En realitat no és el mateix encara que de vegades es facin servir els termes de forma indistinta. No obstant això, elements com el local no s'inclouen en valorar una llicència. En aquest cas caldria una altra valoració si aquest estigués dins de l'operació.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.