Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Com fidelitzar els nostres clients de farmàcia

19-06-2018
Quan es busca guanyar la confiança dels clients de farmàcia, sens dubte cap la clau està en un bon servei. Però si el que es vol és aconseguir que els clients tornin, i que hi hagi altres de nous, el millor és desenvolupar accions de fidelització. Saps com fidelitzar els nostres clients de farmàcia?

Tot un desafiament

Els primers programes creats per fidelitzar clients es remunten als anys 80. En aquesta època, les aerolínies van començar a gratificar als que volaven habitualment amb ells amb bons de viatge, les famoses "milles" que s'acumulaven per aconseguir vols gratis. El model es va traslladar a altres establiments, fins i tot els de farmàcia, i des de llavors s'ha mantingut pràcticament igual. El problema que trobem avui en dia és que al consumidor no li sol cridar massa l'atenció. Tot i tractar-se d'un esforç notable, especialment per a alguns negocis, els programes de punts o els regals no semblen prou atractius com per vendre més amb la teva farmàcia. Es calcula que només la meitat dels clients els fan servir de manera habitual.

Què tenir en compte per fidelitzar un client

A l'hora de crear accions de fidelització hi ha una sèrie d'elements que s'han d'avaluar. Tots ells es resumeixen en planificació i senzillesa. Si no es planifica el tipus d'acció a realitzar, quin perfil de client és el que es vol fidelitzar i fins i tot el marge de beneficis que es pot permetre reduir la farmàcia, res del que es faci tindrà sentit. Potser funcioni tímidament, però no es pot dir que sigui un pla de fidelitat efectiu. El programa ha de ser senzill perquè els clients sàpiguen el d'esperar. Donar a escollir entre diverses opcions, tant en els incentius com en els canals pels quals es pot accedir-hi és essencial. Cada persona té les seves preferències i el que per a uns és molt fàcil, a altres els costa molta feina.

Un missatge clar i representatiu

Igual que millorar l'atenció al client a la farmàcia ajuda a guanyar-se la confiança d'aquest, és vital tenir coherència en la fidelització. Si es vol potenciar la imatge del nostre negoci no podem deixar en mans de tercers aquestes accions. Almenys, no es pot donar a entendre que el programa el gestiona una altra entitat que no sigui la nostra farmàcia, ja que el que es vol és que el client se senti unit a ella i no a una altra empresa. La imatge de marca és fonamental, així com fer que el client se senti com una persona. A més, i tenint en compte que el nou reglament de protecció de dades ha entrat en vigor, la informació de cada un ha de protegir. Els programes de fidelització es valen d'aquestes dades per tenir un perfil d'usuari i adaptar-se a aquest. Els clients es mostren impulsats a compartir-los amb la farmàcia si sent que a canvi se li dóna una mica de valor, bé un regal a la data del seu aniversari o un detall per algun esdeveniment en concret. Però no és excusa per trair la seva confiança fent servir més la informació.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.