Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Com muntar una farmàcia

04-07-2018
El procés d'obertura d'una farmàcia és força complex, ja que l'envolten una sèrie de conceptes que no es necessiten en altres negocis. Per això és natural sentir una mica de vertigen quan es comença a planificar aquest projecte. En Afinpa volem ajudar-te tot el possible, de manera que t'acompanyem durant el procés des del primer moment fins que el teu somni es veu complert per fi. Aquí et resumim com muntar una farmàcia amb èxit.

Analitzar les possibilitats

Abans de començar a plantejar-se el disseny de la farmàcia i tot el que l'envolta, és fonamental fer una anàlisi. Un que determini factors com la ubicació adequada, quines són les característiques que té la zona i la manera de desenvolupar un pla estratègic que resulti rendible. Un cop determinades les oportunitats, així com el grau de competència que hi ha, es desenvolupa el full de ruta per a la posada en marxa. Quines són les accions a realitzar, els terminis i el cost que es pot assumir perquè tot vagi bé.

Estudi de mercat

Amb les línies generals sobre de la taula arriba el moment d'abordar quins són els reptes més evidents. El perfil de la població, per exemple, ha de determinar quins productes són els que es vendran més sovint, així com quins funcionaran millor a l'hora d'equipar el mobiliari de farmàcia. No és igual obrir una farmàcia en una zona nova, amb famílies joves, que en un barri en el qual la població que està en la tercera edat és la que ocupa la major part.

Planificació del mètode de treball

Un altre element important és el sistema de treball que es pensa utilitzar. Avui és habitual l'ús de sistemes d'automatització i robots de farmàcia per agilitzar el procés i optimitzar els recursos. Encara que això no vol dir que calgui implementar de forma obligatòria, ja que tot dependrà en bona mesura tant del pressupost com de les característiques amb les que compte el local en el qual hi ha la farmàcia.

Localització del local adequat

Aquest és un altre aspecte fonamental, ja que una part important de l'èxit del negoci dependrà no només de la ubicació d'aquest. També del tipus de local en el qual es munti. Per això en els plans ha d'entrar trobar un bon local per a la farmàcia. Que s'adapti tant a les condicions que volem gaudir com a la normativa vigent, que regula com han de ser aquests establiments.

Posada en marxa pensant a llarg termini

Una vegada ordenades totes les idees i complert l'objectiu de comprar una farmàcia, arriba el moment de posar-se mans a l'obra. Depenent de si es tracta d'una nova obertura, una reforma o un traspàs, el procés portarà més o menys temps, però el seu objectiu ha de ser sempre el mateix. Aconseguir que la farmàcia funcioni i presti servei a la vegada que és rendible. En Afinpa t'orientem al llarg de tot el procés. Des el que cal per comprar la llicència fins als proveïdors, t'assessorem de manera integral.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.