Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Com tenir èxit sent titular de farmàcia

16-05-2018
Al mercat de farmàcies trobem diferents perfils de titulars. D'una banda hi ha aquells que han obert la seva oficina després de destacar com a estudiants i aspirar a un concurs d'obertures noves que van guanyar. D'altra, els que després de treballar un temps com a adjunts desenvolupen una excel·lent tasca de cara a oferir assessorament als clients o millorant els resultats de venda dels qui els contracten. De manera que decideixen emprendre un projecte pel seu compte. Hi ha qui considera que les claus de com tenir èxit sent titular de farmàcia radiquen en aquests talents. I és veritat que tenir un full acadèmica impressionant o treballar dur poden ser alguns dels aspectes que es necessiten. Però hi ha més requisits que han de complir-se. D'aquests és dels que parlarem ara. Alguns talents, innats o apresos que ajudaran a aconseguir l'èxit en el negoci.

Asseure a calcular-tot bé

Hi ha un error molt comú quan es comença a pensar en emprendre amb una farmàcia. La majoria d'aspirants no realitza un estudi de mercat que li permeti conèixer les possibilitats del negoci. Per exemple, quines característiques té la població que viu a la zona o si les condicions dels locals disponibles s'ajusten a les exigències de la normativa. Després ens trobem amb problemes derivats d'aquestes mancances. Per aquest motiu la tasca de l'expert en compra i venda de farmàcies sigui essencial. Hi ha farmacèutics que vénen amb molta il·lusió, però unes idees que disten molt de ser reals. Cal ajudar a calcular bé les opcions i prendre decisions just quan sigui necessari. És a dir, quan després de localitzar les oportunitats i tenir una anàlisi completa no perd el temps.

La innovació és secundària: primer cal aprendre

Hi ha farmacèutics que creuen saber com millorar les vendes a la farmàcia amb idees revolucionàries. Encara que si hi ha alguna cosa en el negoci que funciona, és fonamental mantenir-lo i decidir després com incorporar la novetat. Comptar amb l'experiència dels que van estar abans al capdavant de la farmàcia és el més aconsellable. Després, quan ja es conegui bé com funciona tot, es pot tractar d'innovar. Tenint en compte que hi haurà coses que possiblement no funcionin com s'espera que ho facin.

Saber adaptar-se als canvis

El mercat en general evoluciona a un ritme imparable. I les farmàcies no són una excepció. En l'era de les noves tecnologies i el món 3.0 hi ha estratègies i mètodes de treball que s'estan quedant obsolets. Alguns d'ells ja no ofereixen resultats. Un titular de farmàcia ha de saber adaptar-se si vol que el seu negoci funcioni. Coses com la venda en línia o la incorporació al mercat de negocis de parafarmàcia fan que s'hagi de canviar de paradigma.

Aprofitar l'oportunitat

En conclusió, tot i que hi ha més aspectes que poden determinar l'èxit d'una farmàcia, podem resumir-ho tot en tres A: anàlisi, aprenentatge i adaptació. Només així es pot estar al capdavant d'un projecte amb possibilitats reals de que funcioni tant ara com en el futur.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.