Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Conceptes a tenir en compte en el disseny d'una farmàcia

28-06-2018
Quan es planifica un projecte d'obertura per a una nova farmàcia, bé sigui nova o reformada, és normal buscar que tot sigui vistós i causi una bona impressió. A més d'oferir un valor afegit amb el qual aconseguir una rendibilitat més gran. Per aconseguir-ho de manera efectiva hi ha una sèrie de conceptes a tenir en compte en el disseny d'una farmàcia.

Personalitat pròpia

Tot i que la identitat corporativa d'una farmàcia pot semblar igual en tots els casos, la veritat és que cada projecte és únic, ja que cada farmacèutic ho és. Les condicions del local, el tipus de client que entrarà a la farmàcia i fins a quin fan altres establiments que competeixen amb ella marcaran la pauta per crear una identitat. Una personalitat que ofereixi a cada un l'experiència que està buscant. Així és com comença una bona reforma de farmàcia.

Distribució de les zones

El client actual no vol perdre buscant un producte, encara que sovint tampoc vol haver de preguntar. Per això, avui s'aposta sobretot per organitzar la farmàcia per categories. Zones dedicades a un tipus de producte perquè qui entre pugui anar directament allà. D'aquesta manera s'ajuda als clients a identificar amb facilitat on està el que busquen. Es pot separar cada zona amb colors, dissenys o cartells, per la qual cosa el mobiliari de farmàcia a emprar té bastant a dir. Tot amb l'objectiu de crear en la persona que entra a la farmàcia una sensació d'ordre que demostri que està en un establiment especialitzat.

Capacitat d'adaptació als canvis

Els canvis en una farmàcia són freqüents, ja que en cada època de l'any hi ha unes necessitats diferents. Per això, les campanyes i els productes més sol·licitats també van rotant, la qual cosa obliga a anar canviant l'aspecte d'algunes zones, sobretot els anomenats punts calents. Per això és fonamental dissenyar la farmàcia amb la capacitat de poder anar variant de forma senzilla. Poder fer una bona exposició de productes de temporada a la vegada que segueix sent accessible tota la resta.

Aspecte senzill i funcional

A més d'aconseguir que el client es pugui gestionar bé a l'interior de la farmàcia, també ha de ser funcional per a qui atén darrera el taulell. D'aquesta manera l'experiència de compra és molt més agradable i s'entaula una millor relació entre farmacèutic i usuari de farmàcia. Per crear aquests espais és fonamental analitzar-ho tot en el seu conjunt i decidir on i com es col·locaran els productes. Com més fàcil li resulti al client trobar els productes que busca i al farmacèutic moure per la farmàcia, tant en l'àrea de vendes com en la rebotiga, millors sensacions s'aconseguiran. En resum, el disseny d'una farmàcia es recolza en 4 conceptes fonamentals: identitat, distribució, adaptabilitat i funcionalitat. Tant en farmàcies de nova creació com a l'hora de reformar una existent, tot el que es pugui aconseguir en ells augmentarà la rendibilitat del negoci.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.