Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Concursos de farmàcia a Catalunya

21-03-2018
Quin és el procediment a seguir quan es busca autoritzar l'obertura de noves farmàcies? A Catalunya hi ha una sèrie de disposicions que el regulen, algunes d'elles pròpies del territori i altres d'àmbit general per al conjunt de l'Estat. Parlem sobre els concursos de farmàcia a Catalunya i com es pot iniciar un.

Disposicions legals per a un concurs de farmàcia

La Llei d'Ordenació farmacèutica catalana és la primera de les disposicions que determina quin és el procediment que porta a l'autorització de noves oficines de farmàcia. A més d'aquesta, hi ha les normes generals recollides en el règim d'administracions públiques, així com decrets que regulen els termes en aquesta matèria. A la pàgina web del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona es poden consultar quines són específicament les lleis i decrets que el desenvolupen. Com a resum, es pot destacar que per començar un procediment d'aquest tipus es pot sol·licitar per part d'un o diversos farmacèutics, municipis o el mateix Departament de Salut de la Comunitat. Com a norma general, és el primer supòsit el que se sol donar amb més freqüència.

Com se sol·licita un concurs de farmàcia

Per cursar una sol·licitud, qui ho fa ha de presentar el seu títol com a farmacèutic o un document que corrobori que està en possessió d'aquest. Si forma part del col·legi i es troba registrat, no cal que ho faci. També ha de mostrar-se un certificat o justificant de petició del nombre d'habitants que hi ha registrats a la població en la qual es vol obrir la farmàcia. Així com un en què es mostrin les àrees de salut que tinguin espais destinats al turisme. Un altre dels elements que s'han d'incloure és el pagament d'una taxa per tramitar l'expedient. L'import d'aquest es manté al dia i es pot consultar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. A més d'això, es pot presentar una altra informació que pugui ser d'interès per a sol·licitar el concurs.

Participar en un concurs de farmàcia

En el cas que la Comunitat anunciï un concurs de farmàcies, o si són diverses les oficines que hi ha disponibles, es poden presentar diversos interessats per fer-se amb una d'elles. Això és interessant tant per als que volen comprar una farmàcia com per a aquells que aspirin a fer-se amb una nova llicència. Les zones en què és possible presentar-se per aconseguir-ho dependran fins a cert grau de la puntuació que tingui cada un en funció dels seus mèrits. Malgrat tot sabem que hi ha una gran complexitat en aquest assumpte. I que no és possible aclarir tots els dubtes que sorgeixen al respecte en un sol article. Per això, en Afinpa et recordem que disposem d'un equip professional que té diversos anys d'experiència en el món de les farmàcies. Si necessites assessorament, així com veure quines són les oportunitats que hi ha ara mateix per aconseguir la teva pròpia oficina de farmàcia, no tens més que contactar amb nosaltres i t'ajudarem en el que puguem.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.