Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Constituir una farmàcia com una comunitat de béns

21-03-2017
A l'hora d'emprendre un negoci, la constitució d'una Comunitat de Béns és una bona forma de fer-ho. De manera que qui està pensant a adquirir una farmàcia, pot plantejar-se aquest format per fer-ho. Vegem alguns dels beneficis que té començar amb una farmàcia d'aquesta manera.

Avantatges de constituir una farmàcia com a Comunitat de Béns

En compartir el pes del negoci, els beneficis de la compra venda de farmàcies i la seva posada en funcionament passen per una reducció dels esforços que s'han de realitzar. Per començar, la inversió és menor que si s'obre la farmàcia amb un únic titular. Si hi ha un segon propietari, es pot aconseguir de forma més ràpida el capital necessari per a emprendre, facilitant també l'accés a finançament per part d'un banc, que normalment exigeix ​​un 20% del capital com a fons propis. Com més gran sigui el nombre de socis, més fàcil serà que la farmàcia es posi en marxa. També es comparteixen les responsabilitats. Una raó més que interessant per comprar una farmàcia en copropietat. A més, els costos per contractació de personal també solen ser menors, ja que algun dels socis es pot encarregar de l'oficina mentre la resta estan atenent altres tasques. Sovint, la Comunitat de Béns és el pas natural d'una farmàcia, ja que s'hereta per part dels fills d'un farmacèutic. Aquests poden formar aquesta societat per adquirir en el futur la totalitat de la farmàcia, o per facilitar que el farmacèutic més gran, que té una millor puntuació, accedeixi a concursos de noves obertures en condicions avantatjoses. Per tant, els motius per constituir una farmàcia com una Comunitat de Béns són diversos i ofereixen bastants beneficis. Encara que sol passar que, a mesura que el temps transcorre, algun dels propietaris prefereix emprendre en solitari, per al que es necessita dissoldre la Comunitat.

¿Es pot dissoldre una Comunitat de Béns? Com?

Segons l'article 400 del Codi Civil, una Comunitat de Béns es pot dissoldre en qualsevol moment. N'hi ha prou que un dels copropietaris vulgui separar-se. Per a això, se li pot comprar la seva part o, en cas que no sigui possible per alguna raó, caldrà veure com vendre una farmàcia i repartir el preu de venda segons correspongui a cada soci acord amb la seva participació. En el cas que els socis estiguin d'acord en dissoldre la Comunitat de Béns que afecta la farmàcia, es pot fer de forma amistosa i per la via ràpida. Si algú no ho està, caldrà sotmetre a un procés d'arbitratge o intentar arribar a un acord d'alguna manera. En el cas que diversos socis vulguin fer-se amb el total de la farmàcia, es pot procedir a una subhasta privada per veure qui ho aconsegueix. Finalment, i com a última opció, si no s'aconsegueix cap acord per a la dissolució, caldrà recórrer als tribunals. Un cop dissolta la Comunitat, la farmàcia es pot vendre a un tercer. Encara que l'habitual sol ser la transmissió a un copropietari. En qualsevol cas, s'hauran de liquidar els impostos corresponents si hi ha increment en el patrimoni.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.