Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Creix la distribució farmacèutica a Catalunya

23-09-2016

En comparació amb les xifres de 2014, la distribució farmacèutica va augmentar el passat 2015 més d'un 2,5%. El volum que es va assolir va arribar als 10390000000, uns números que sens dubte s'han aconseguit gràcies a l'actual model de farmàcia, però també al suport per part de les empreses de distribució, que permeten que un ciutadà tingui el millor servei que es pot aconseguir en matèria de farmàcia.

En l'actualitat, si un medicament no es troba en estoc en una oficina de farmàcia, el pacient pot tenir-lo en un parell d'hores, sigui quin sigui el lloc en què es troba i el que costi portar el producte. De fet, gairebé la meitat de les rutes de distribució que existeixen avui dia no són rendibles, cosa que una empresa sense consciència sanitària ni tan sols es plantejaria. Les pèrdues d'aquestes rutes s'esmenen amb la rendibilitat d'altres, amb un sistema molt semblant al de la sanitat universal i solidària que tenim al nostre país.

La rendibilitat de les farmàcies, peça clau

Perquè la distribució pugui seguir sent sostenible, és vital que les farmàcies segueixin sent rendibles. Altrament, el sistema actual de distribució no podria mantenir-se. Per això s'esforcen per treballar de manera conjunta en pro del benefici mutu, convençuts de tot allò que perjudica la rendibilitat d'aquestes també afecta negativament el sector de la distribució.

"El nou govern ha de ser conscient que el sistema ha de continuar funcionant com ara. La reducció de despeses no pot basar-se en baixar els preus dels medicaments", segons paraules de FEDIFAR, Eladio González, que també ha destacat el paper de la distribució com connexió entre la indústria i l'Administració Pública.

Les millors de l'any

El Grupo Cofares ha estat un any més la primera de la llista pel que fa a quota de mercat, amb gairebé un 18,5% del volum de productes repartits a les farmàcies. El president del grup assegura que la diversificació és el que els permet mantenir-se com a líder. Per això no centren el seu model de negoci només en la distribució de medicaments i productes, sinó també en serveis com la formació i el suport tecnològic.

Amb gairebé un 10% del total es troba Farmanova, segona de la llista que aquest any s'ha unit a Cecofar i Cofarcir per crear una nova empresa de distribució, Bidafarma, que també aposta per ampliar la seva cartera amb serveis i tecnologia a través de diferents acords amb col·laboradors externs. Aquesta fusió ha estat una de les notícies més importants del sector, ja que es consolida com la segona darrere de Cofares. L'objectiu és reforçar-se de cara a les necessitats d'un mercat cada vegada més exigent.

Alliance Healthcare tanca el podi amb més d'un 8,5 de quota de mercat. La companyia ha optimitzat tots els seus recursos, reduint les despeses innecessàries i desenvolupant nous plans estratègics de cara a millorar el model de distribució.

En una època en la que prevenir és la màxima que es persegueix, la distribució farmacèutica té un paper d'allò més rellevant.