Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Desenvolupen una màquina per produir fàrmacs en petites quantitats

20-05-2016

El procés que porta a aconseguir un nou medicament és molt complicat, a més de portar molt de temps. Des del moment en què un laboratori farmacèutic comença a pensar en un tractament fins a l'arribada d'aquest als pacients poden arribar a passar anys. Es necessita trobar la millor manera de sintetitzar el principi actiu, després de la qual cosa aquest es porta a un altre lloc per transformar el compost en una pastilla o qualsevol altre format en què es vagi a presentar. A més del temps que això comporta, també s'ha de pensar en les etapes intermèdies, com el transport, l'emmagatzematge i l'arribada als llocs on es van a distribuir els medicaments. Quan es tracta de medicines d'ús habitual, aquesta forma de producció funciona molt bé. El problema és realment gran quan es busca fer un tiratge petita del fàrmac, o quan la demanda augmenta de sobte i els laboratoris no han pogut preveure aquest augment. Encara que uns científics del MIT sembla haver trobat la clau per solucionar el problema.

Dispositiu de tamany reduït per fabricar medicaments

Els investigadors han desenvolupat un dispositiu de la mida d'un frigorífic domèstic, amb el qual es poden fabricar de manera contínua els medicaments en només unes hores. D'aquesta manera es poden portar les medicines a llocs en els quals hi ha problemes urgents i requereixen els fàrmacs.

El grup de treball assegura que no vol fer la competència al sistema convencional , sinó que hi hagi una alternativa amb la qual fer front a situacions excepcionals. També es tracta d'un mètode amb el qual elaborar petites partides de medicaments, ideals per fer assajos o atendre malalties que per la seva raresa no necessiten una quantitat molt gran de fàrmacs , la qual cosa encareix els processos i fins i tot no són rendibles.

El sistema desenvolupat pel MIT és modular. Això facilita produir diferents substàncies i compostos canviant els mòduls i aconseguir combinacions. Per ara es pot aconseguir d'aquesta manera fins a mil unitats en format líquid o en pols de fluoxentina ( principi actiu del Prozac ) , Difehidramina , Duazepam i lidocaïna. En 24 hores es pot produir aquesta quantitat d'una de les medicines.

Pròxims avenços en la fabricació de fàrmacs

El projecte ha estat recolzat per la DARPA, agència del departament de defensa dels Estats Units, que ha finançat altres projectes revolucionaris, com el robot que imita els moviments del guepard per sortejar obstacles, o Atlas, el robot humanoide més avançat del moment. Els avantatges de comptar amb un equip com el desenvolupat pel MIT per al camp militar són moltes, ja que es redueixen els temps de producció i s'eliminen els canals de distribució habituals.

Els científics estan ara preparant la segona fase de desenvolupament. En aquest cas els esforços estaran encaminats a la reducció de la mida de la màquina per facilitar el seu trasllat , així com sintetitzar altres compostos químics de característiques més complexes. També busquen la manera de fabricar comprimits , molt més pràctics i amb una vida útil més gran. Sens dubte una excel·lent notícia que pot contribuir més a la millora de determinats tractaments.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.