Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Dubtes i problemes en la transmissió de farmàcies

18-10-2017

Quan arriba el moment de plantejar-se la venda de qualsevol negoci, és important parar-se i prendre temps suficient per fer-ho. Al cap ia la fi, desprendre d'alguna cosa al que s'ha dedicat tants anys no és fàcil, sobretot quan es tracta d'un negoci tan personal com una farmàcia. Pel que a mesura que la vida professional arriba a la seva fi, és natural voler deixar-ho tot en bones mans. I que sorgeixin tota mena de dubtes i problemes en la transmissió de farmàcia.

Vendre una farmàcia és una cosa que s'ha de tractar amb delicadesa. Sobretot perquè és una font important d'ingressos, a més de gestionar dades sensibles. Vegem algunes qüestions.

Què passa amb el personal?

Saber què passa amb els treballadors que porten anys col·laborant en el negoci és un dels punts més delicats que solen sorgir. De vegades, qui ven la farmàcia es desentén d'això, però és una cosa que s'ha de tenir en compte com a part de l'operació.

Tan important és que els empleats sàpiguen com està l'operació com que el futur comprador conegui les condicions de cada un, així com la necessitat real de què es compti amb ells en funció de les vendes, el cost d'acomiadar alguns o subrogar contractes. De fet, una operació pot ser positiva o no en funció d'aquest tipus d'elements.

Cal pagar IVA per l'operació?

Un altre detall que genera grans dubtes, sobretot perquè hi ha qui afirmen que la transmissió no genera càrrecs. Pots trobar més informació a l'article que vam dedicar específicament a aquest tema: Cal pagar l'IVA en vendre una farmàcia? Puc vendre la farmàcia personalment?

En realitat, es pot entaular un procés de venda sense l'ajuda de ningú. Encara que no és el més recomanable per diversos motius. El principal és que es tracta d'un procés complex que té molts assumptes de deixar ben lligats a tots els nivells. Temes d'índole legal, administratiu o de gestió, per exemple.

A més, quan es deixa en mans d'experts l'operació, és molt millor perquè el procés es faci d'una forma satisfactòria. Fer-ho de forma personal fa que no es vegin les coses amb perspectiva.

Confidencialitat en assumptes sensibles

Després d'una vida com farmacèutic, és natural que molts dels nostres veïns guardin secrets que només nosaltres coneixem. Per això, és vital garantir la confiança dipositada mantenint la confidencialitat. A més, qui està interessat a comprar una farmàcia ha d'estar disposat a fer el mateix. Al cap ia la fi, d'això depèn el negoci.

Què hi ha de la facturació?

Un altre punt de debat, especialment quan es tracta d'una negociació en la qual és complicat estimar uns ingressos concrets. Cal tenir clar que les vendes anteriors no garanteixen un manteniment dels ingressos, tot i que tampoc es poden obviar durant el procés. L'ideal és mantenir-les durant la negociació perquè el nou propietari vegi que la seva compra serà rendible.

És important tenir molt clares totes les qüestions perquè la transmissió de la farmàcia sigui avantatjosa per a totes les parts implicades.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.