Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Els farmacèutics, dels professionals més ben valorats segons un estudi realitzat per GfK Verein

26-09-2016

L'empresa d'estudis de mercat i experiència d'usuaris GfK Verein realitza cada dos anys un estudi a nivell mundial, en el qual analitza la confiança que tenen els ciutadans en els que presten un servei professional. Els farmacèutics estan dins el grup de cap, superats només pels bombers i el personal que realitza tasques d'infermeria. Potser aquesta sigui una de les raons per les quals les nostres farmàcies en venda tenen una bona demanda, ja que és natural que un professional vulgui sentir-se valorat. A la banda contrària es troben els polítics, que en gairebé tots els països on s'ha realitzat l'enquesta han estat valorats com els professionals en els que menys es pot confiar.

L'estudi GfK de confiança en les professions

L'informe de GfK Verein es basa en les respostes d'unes 30 mil persones de 27 països diferents. En tots ells es mostra una llista amb més de 30 perfils professionals. En cada un d'ells els enquestats han d'assenyalar si confien completa o generalment, o si per contra els dóna desconfiança simple fet de sentir parlar de la professió.

El 97% de tots els ciutadans espanyols preguntats van assegurar que els bombers són dignes de la seva confiança, seguits de la infermeria (93%) i els farmacèutics, que al costat del personal d'emergències sanitàries i els agricultors són de confiança per al 92% de la població. Aquesta tercera plaça del personal de farmàcia evidència la bona relació que existeix entre els ciutadans i aquests professionals. És evident que comprar farmàcies a Barcelona segueix sent una opció més que interessant per mèrits pròpis.

Una cosa curiosa, alhora que trist, que es pot destacar a la pàgina web de GfK Verein respecte a l'estudi és l'escassa confiança dels ciutadans en els mitjans de comunicació i el sistema de justícia. Periodistes, presentadors i jutges no només no estan a la zona alta de la taula, sinó que amb prou feines superen el 40% de vots per part dels participants en l'enquesta. Des del informe anterior fins a aquest últim, la professió que més punts de confiança ha perdut és la de venedor. Tot i que encara es pot comptar com una de les que més confiança té entre la població, ha perdut 16 punts respecte a l'estudi de fa dos anys.

Diferències significatives en les professions individualistes

Un altre detall que es desprèn de l'informe són les diferències que s'aprecien pel que fa a les professions individualistes. Mentre que col·lectius com els bombers o el personal educatiu gaudeix de la confiança general dels ciutadans a tot el món, treballs com el de taxista o policia tenen grans diferències segons quin país s'analitzi. La policia és la menys valorada a Nigèria, mentre que el sector del taxi està al final de la taula a Sud-àfrica.

Afortunadament, com es pot apreciar a la nota de prensa de GfK, el sector farmacéutico goza de un más que positivo nivel de confianza. Enhorabuena a todos los profesionales que contribuyen día tras día a que esto sea así.