Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Es ven farmàcia nova

09-05-2018
Quan un farmacèutic porta molts anys treballant, normalment comença a pensar en el futur del negoci. Si no hi ha ningú a qui deixar-la com herència o transmissió, el normal és posar-la a la venda. Aquest és el cas de venda de farmàcies més habitual, encara que hi ha excepcions. En aquest article volem parlar de quines oportunitats es presenten quan es ven farmàcia nova. Alguna cosa no molt normal, però que pot passar.

A què podem denominar com una farmàcia nova

Entenem com farmàcia nova a un negoci que no porta massa en funcionament. Pot tractar-se d'un trasllat a una altra zona o d'un negoci de nova obertura. Arribat un determinat moment, qui té la titularitat decideix que vol vendre farmàcia i oferir a un altre propietari l'oportunitat de consolidar el negoci. Un apunt: en el cas que es tracti d'una obertura nova, només es podrà vendre quan hagi passat el termini que marca la llei. Li correspon a cada comunitat autònoma establir aquest període, que pot ser d'entre 3 i 10 anys segons el territori a què pertany la farmàcia.

Detalls de les farmàcies noves a considerar

En una farmàcia nova que està funcionant es pot saber com ha evolucionat el negoci a la zona. Té una facturació, que depenent com va començar i quina ha estat la seva progrés pot interessar més que comprar la llicència de farmàcia i portar-la a un altre lloc, de la qual es desconeix com funcionarà. En no haver estat molt temps en funcionament, es pot esperar que tingui un progrés superior al d'una farmàcia amb antiguitat. El sostre encara no s'ha assolit, de manera que hi ha encara un recorregut que es pot desenvolupar.

Quins són els avantatges d'aquestes farmàcies

En cas que es busqui finançar la farmàcia amb un préstec, és més fàcil accedir a aquest posant el negoci com a garantia, ja que es pot presentar com a informe la facturació passada. Els bancs poden fer un estudi de la previsió de beneficis tenint els informes sobre el que s'ha generat, de manera que és més fàcil que es mostrin menys reticents a prestar els diners. Hi ha altres avantatges que no tenen les llicències. Per exemple poder saber qui és el perfil de client que hi ha a la zona. També les vendes corresponents a medicaments regulats, els que demanen sense recepta i productes de parafarmàcia. Pel que es poden calcular el marge que genera depenent de cada grup. La recerca d'un local no és necessària amb aquesta fórmula. Ja hi ha un lloc on es desenvolupa l'activitat, que compleix amb tot el que se sol·licita per part de la llei. Pot semblar poc important, però en l'operació traspàs de farmàcia és una preocupació menys. Un benefici interessant és que comparada amb una més antiga, aquesta farmàcia és més econòmica. En tenir una facturació recent no arriba als nivells d'un negoci consolidat, cosa que afavoreix el comprador a l'hora de negociar el preu de la compra. Si busques un negoci amb bones expectatives de rendibilitat i menys incertesa, una farmàcia nova és una oportunitat molt interessant.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.