Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Europa permet que les farmàcies venguin fàrmacs veterinaris per Internet

06-04-2016

Des de mitjans de l'any 2015 , les farmàcies tenen autorització per vendre a través del comerç online tots aquells medicaments que no necessiten recepta per ser expedits , els anomenats medicaments OTC. Aquesta autorització serà ampliada a partir del 2017 per als fàrmacs veterinaris a les botigues en línia de tot Europa, tan amb recepta com sense. No obstant això , Espanya té l'última paraula per decidir si les farmàcies del país podran enviar medicaments prescrits per un veterinari o si només es podrà fer amb aquells compostos que no requereixin de recepta, ja que compta amb l'autoritat per regular aquest aspecte.

Aprovació de la proposta de llei

El 17 de febrer , la Comissió de Medi Ambient , Salut Pública i Seguretat Alimentària del Parlament va aprovar la proposta de que el marc jurídic que regulava aquest tipus de productes fora revisada. Es va aprofitar que el mal ús dels antibiòtics en determinats casos està portant a que algunes soques de bacteris s'estiguin fent resistents als tractaments, i amb això en ment es porta treballant des de l'any 2014 per lluitar contra això.

L'aprovació d'aquesta nova mesura té com a finalitat la millora a l' accés a medicaments veterinaris per a tots els membres de la Unió Europea. Permetre que els establiments autoritzats puguin vendre per Internet aquests compostos, tinguin o no prescripció mèdica, pot ajudar a millorar les condicions de salut de tots els animals , siguin on siguin.

Regulació de la mesura per part de cada país de la UE

No obstant això, en vista que hi ha determinades condicions que no tenen una política comuna, es deixa en mans de cada un dels països membres la regulació d'aquesta mesura a través d'una sèrie de condicions. Alguns d'ells ja havien expressat en reiterades ocasions la seva por que la venda lliure de medicaments amb recepta es converteixi en un problema que escapi al seu control , la qual cosa suposaria un greu perill . Encara que es va plantejar la possibilitat d'eliminar de la llista tot medicament que es prescrigui sota aquestes condicions , finalment no es va presentar l'esmena a causa que els membres de la comissió van acordar que cada país podria o no acceptar la venda en línia de medicaments veterinaris receptats per un facultatiu.

Logotip específic per identificar a les farmàcies autoritzades

Des d'aquest moment , s'ha de desenvolupar un logotip unificat que identifiqui aquells establiments farmacèutics que estan autoritzats a vendre en línia, així com una pàgina web de referència on es puguin veure aquests establiments.

Els tràmits que s'han de dur a terme també implica que fins 2017 aquesta mesura no es dugui a terme , ja que després de l'aprovació de la comissió, es portarà el text al Parlament , on haurà de votar-se després d'una primera lectura o retornar per incloure esmenes , després arribarà al Consell d'Europa i posteriorment s'iniciaran negociacions entre els tres ens.

El Consell General de Col·legis de Farmacèutics s'ha mostrat molt satisfet amb la mesura , especialment amb la possibilitat de restringir les condicions de venda per a aquells compostos que només es poden subministrar amb una recepta , tot i que haurien preferit no haver de justificar els motius per salut pública.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.