Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Financiar una farmacia amb un préstec participatiu

21-12-2017
La viabilitat d'un negoci de farmàcia depèn de molts factors. Un dels més delicats sens dubte és l'accés a capital amb el qual posar-la en marxa, del qual hi ha diferents fórmules. Com a norma general és imprescindible, ja que no sol comptar amb tots els diners que es necessita per realitzar una operació. Finançar una farmàcia amb un préstec participatiu és una de les vies que es poden trobar. I per això hem volgut explicar en què consisteix, ja que és molt important saber a què atenir-se.

Què és un préstec participatiu

Tothom entén que un préstec és un dels mètodes per finançar una farmàcia a què es pot recórrer. No obstant això, perquè es denomini préstec participatiu ha de complir amb una sèrie de condicions. Algunes de les més rellevants són:
  • Qui presta els diners no percep una quantitat fixa, sinó que l'interès que ha de pagar el prestatari dependrà d'elements com el benefici aconseguit o el volum de negoci. També és possible signar una operació a interès fix.
  • Es pot tancar un acord de penalització en cas que el préstec s'amortitzi abans d'hora. Aquesta amortització només es pot fer efectiva amb capital propi i no procedent d'altres mitjans.
  • El pagament dels interessos és deduïble a l'hora de pagar l'Impost de Societats per part de qui rep el préstec.
  • Aquests i altres aspectes d'interès es troben recollits en l'article 20 del Reial decret llei 7/1996, que regula certes mesures fiscals sobre una activitat econòmica com la farmàcia.

És possible acollir-se a aquesta figura?

Igual que altres tipus de préstecs, es tracta d'una via lícita i vàlida. Encara que és important saber que hi ha certs aspectes que interessa avaluar abans de prendre una decisió. No només per part de qui busca capital, sinó també de qui l'ofereix per tal d'percebre un benefici futur.

Diferències entre un préstec participatiu i un altre tipus de crèdits

El préstec participatiu és una via de finançament extern. No se li transfereix la propietat a ningú ni té a veure amb els comptes de participació en la compra de farmàcies. El tipus d'interès no es regula com en el cas d'un banc, que es regeix per determinats índexs. En aquest cas, aquest es negocia tenint en compte el resultat que està donant o es calcula que donarà el negoci. Així que no es pot buscar un contracte estàndard, sinó que s'ha de redactar de forma individualitzada. El préstec participatiu no permet amortitzar per avançat les quantitats que es deuen, com si fos un crèdit bancari. Es pot pactar, encara que sempre hi ha una penalització marcada. En el cas d'haver de liquidar el negoci, un préstec d'aquest tipus es considera capital propi. Per tant, no es podrà recuperar els diners fins que no s'hagin cobert els deutes amb altres creditors. En resum. Finançar una farmàcia d'aquesta manera és possible, encara que és important tenir molt clares totes aquestes condicions.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.