Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Fundació El Alto, farmàcia amb fins solidaris

12-10-2016

Ja són 10 anys els que porta la Fundación El Alto formant part de la llista d'ONG farmacèutiques i ajudant en diversos punts de l'Àfrica a millorar el servei de farmàcia d'alguns hospitals. La seva tasca li ha valgut el reconeixement de diverses entitats com la Fundació Cofares o Correu Farmacèutic, rebent quatre premis a Espanya i un caràcter internacional.

Adaptar els hospitals a les normes de qualitat

El propòsit d'aquesta organització és el de col·laborar amb els hospitals de diferents punts d'Àfrica perquè el seu servei de farmàcia s'ajusti a la normativa internacional en matèria de qualitat. A més d'això, es busca que des d'allà mateix siguin capaços de desenvolupar les fórmules magistrals i no dependre de tercers per disposar d'accés als fàrmacs, cosa que encareix i dificulta aconseguir-los.

El nom de Fundació El Alto es deu al fet que va ser en L'Alt de la Pau, Bolívia, on David Roca es va adonar que el dret a una sanitat de qualitat requereix d'accions concretes. Amb aquesta finalitat va néixer el febrer de 2006 la fundació al costat de tres col·laboradors. El projecte s'ha anat afermant com una cosa estable dins de les estratègies de cooperació internacional espanyola. Actualment coordinen tres projectes al Txad, Etiòpia i Uganda, aconseguint fites com la implantació d'un sistema informàtic per a prestar servei de farmàcia, pioner a Etiòpia. A més busquen optimitzar cada vegada millor tots els processos, segons ha pogut conèixer Afinpa.

A Uganda, per exemple, van adaptar l'espai de l'hospital de Sant Joseph, a Kitgum, per desenvolupar un servei farmacèutic i construir un laboratori de fórmules magistrals.

Resultats esperançadors

El que en principi va semblar una prova fa 10 anys s'ha convertit en un projecte amb gran capacitat de millora, a més d'una relativa facilitat per traslladar el model a altres llocs. A Etiòpia es va poder observar com l'accés a fàrmacs de qualitat no només era possible, sinó que els beneficis en la salut de la població fa que aquest s'implanti també en altres llocs. Per això en 2010 es va crear un model similar al Txad i tres anys després es va fer el mateix a Uganda.

Les xifres aconseguides per l'organització sense ànim de lucre són més que positives. En els laboratoris s'han aconseguit desenvolupar desenes de milers de fórmules magistrals que han beneficiat a milions de persones. A més, els voluntaris s'han encarregat de donar formació a 45 tècnics locals ininterrompudament, a més d'atendre a centenars de milers de pacients de forma directa.

Un nou projecte en ment

La Fundación El Alto no sembla conformar-se amb els èxits obtinguts i vol seguir treballant per millorar encara més tots els projectes, a més de crear-ne de nous. Tot un èxit per part d'una entitat espanyola que s'encarrega de traslladar a països menys afavorits els coneixements en matèria de farmàcia que al món desenvolupat sembla que donem per fet.

Per dur a terme aquest avanci la fundació busca el suport de nous socis i donants, tant públics com privats. Per altres 10 anys més, almenys.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.