Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Hipoteca mobiliària en farmàcia

17-09-2018
Quan es vol adquirir una farmàcia, la majoria de les vegades no es compta amb els fons suficients i es necessita finançament. En molts casos es recorre als bancs per demanar un préstec i fer viable l'operació. Un pas en el qual s'han de complir determinats requisits, i que en cas contrari podria impedir que s'adquireixi la farmàcia. En aquest article, per tant, volem abordar el que es necessita per aconseguir una hipoteca mobiliària en farmàcia.

Què és el que inclou una hipoteca mobiliària en farmàcia?

Abans de començar, cal aclarir que en aquest cas no es parla d'adquirir només un local on ubicar la farmàcia, per al qual s'hauria de sol·licitar un altre tipus d'hipoteca. El que inclou una hipoteca mobiliària és el contracte de lloguer del local, en cas que existeixi, l'autorització que l'administració ha d'emetre per poder desenvolupar l'activitat i aquelles instal·lacions que hi hagi. En el preu d'una farmàcia també es pot incloure el mobiliari i estoc disponible al magatzem. Tot això s'ha de calcular abans de demanar el préstec.

Ha d'estar lliure de càrregues

Perquè l'operació sigui acceptada, tot el que abasta la farmàcia ha d'estar lliure de càrregues. És a dir, cap dels béns o els drets que es volen hipotecar poden estar hipotecats prèviament. Tampoc s'acceptarà que hi hagi una ordre d'embargament o que s'hagi posat com a garantia en cap cas. Tampoc es pot sol·licitar una hipoteca si la farmàcia forma part d'una societat o diversos titulars tenen drets sobre ella. Llevat que tots estiguin d'acord amb l'operació, òbviament. En realitat, aquest punt és comú a qualsevol altra hipoteca. Si els béns que es volen hipotecar tenen algun tipus de càrrega, l'operació no és possible a causa de que no hi ha garanties reals que es pugui actuar en cas d'impagament. Pel que el banc ni tan sols estudiarà la sol·licitud.

Que es pugui pagar tota l'operació

Ha de saber-se prèviament quant costa una farmàcia per demanar un préstec, ja que la totalitat d'aquesta ha de poder cobrir-se. És important destacar que en la compra de la farmàcia s'inclou també l'estoc que hi ha al magatzem. Per tant, cal calcular amb cura la suma total perquè la hipoteca mobiliària en farmàcia pugui cobrir aquests costos.

Quan el local és llogat

En la cas que es tracti d'un local llogat, una de les opcions més habituals quan es mira com obrir una farmàcia, les condicions han de permetre que es traspassi a una altra persona quan per alguna raó calgui executar la hipoteca. També ha de tenir una durada igual o major al termini d'amortització, ja que en cas contrari la hipoteca s'hauria de liquidar abans.

Locals en propietat

Quan es tracta d'un local en propietat, la hipoteca ha d'incloure un apartat en el qual s'especifiqui que si s'executa s'obliga el propietari a llogar el local, ja que en el finançament de la farmàcia com hem dit abans la propietat no està inclosa .

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.