Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

La facturació de les farmàcies segueix a l'alça

11-08-2017
Sembla que bufen vents favorables per al mercat de farmàcia. Almenys és el que reflecteixen les dades d'una consultora que fa a la facturació registrada en el que va d'any. Més d'un 5% d'augment pel que fa a aquesta, a més de gairebé un 2,5% en volum de negoci. De manera que podem dir amb gran satisfacció que la facturació de les farmàcies segueix en alça, després d'alguns exercicis anteriors en què semblava haver-se estancat.

Augment general, excepte en productes de nutrició

Les xifres d'augment estan encapçalades pels suplements i els productes de marca, amb més d'un 6% de millora pel que fa a les vendes. Els fàrmacs de venda lliure també estan per sobre de la mitjana, amb una mica més d'un 5 i mig percentual. Pel que fa als medicaments genèrics, tot i que l'alça respecte a l'any anterior també es nota, és menor que el dels de marca, alguna cosa bastant cridaner. Aquest any de moment porten un increment del 3,4%. El sector nutricional però baixa un 1 per cent. De manera que podem dir que creix la despesa farmacèutica pràcticament en el seu conjunt. Els medicaments amb recepta han augmentat un 5,5%, liderant el rànquing dels antiinfecciosos amb gairebé un 27.

Quina és la facturació mitjana d'una farmàcia a Espanya?

Després de passar diversos anys en dic sec, sobretot a causa de les retallades en el sistema sanitari, es comença a notar una recuperació amb la qual és possible tornar a respirar. En els últims 10 anys, la facturació es manté en els 650 mil euros anuals de mitjana. Aquesta mitjana es reparteix entre farmàcies que facturen menys de 300 mil euros, que l'últim any ha augmentat el seu marge de forma molt notable, les que tenen una facturació en aquest mitja, que han perdut una mica de marge però mantenen el seu cost comercial i de personal , i les que superen els 900 mil euros, l'esforç comercial té efectes evidents en el compte de resultats. Les dades de facturació són oferts per la Federació Empresarial de Farmacèutics Espanyols.

Augment de personal a les farmàcies amb menys facturació

És com menys curiós, però les xifres d'ocupabilitat llancen un augment en el nombre d'empleats en farmàcies la facturació està en els trams més baixos, mentre que les que superen els 900 mil euros han tingut un descens pel que fa al nombre de treballadors. La mitjana d'empleats d'una farmàcia durant l'últim exercici és de 3,76. En el tram que té fins a 300 mil euros de facturació, per cada 3 farmàcies s'ha contractat un nou empleat. La plantilla s'ha mantingut en aquelles que superen aquest tram i facturen fins a 600 mil. El tram següent també ha crescut, amb un nou empleat cada 5 farmàcies. En canvi, s'ha perdut un treballador cada 10 oficines de farmàcia amb una facturació d'entre 900 mil i 1,2 milions d'euros. Farmàcies de facturació superior va reduir el nombre d'uns 15 empleats a poc més de 13 i mig.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.