Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Les farmàcies de barri detecten un de cada quatre pacients en risc de diabetis

26-06-2016

La tasca de les farmàcies de barri en la cura de la salut de la població té una importància vital. Tanta com la dels propis metges de família, ja que en moltes ocasions abans d'acudir a un facultatiu en consulta es pregunta al farmacèutic, de manera que algunes vegades són aquests els que identifiquen els problemes de salut més freqüents, una cosa fonamental per a la prevenció. Un dels casos més cridaners és el de la diabetis, ja que un de cada quatre pacients atesos té risc de desenvolupar problemes d'aquest tipus en la pròxima dècada.

Els resultats s'han publicat després d'una campanya a càrrec de les farmàcies madrilenyes, que el 2011 van posar en marxa "La diabetis al teu barri", per tal d'analitzar l'estat de salut dels seus veïns. El grup Cofares, l'empresa Janssen i el servei madrileny de salut a través de la seva pàgina Madrid Salut, així com l'Associació de Diabètics de Madrid, han participat des dels seus inicis en aquesta iniciativa, que es considera una de les millors iniciatives dutes a terme per tal de millorar l'estat de salut de la població a través de la prevenció.

La campanya "La diabetis al teu barri" busca oferir informació i sensibilitzar la gent sobre la diabetis de tipus II i la seva relació amb l'obesitat, així com prevenir i aturar la problema amb unes pautes de nutrició equilibrada i saludable, la pràctica de exercici de manera regular i una detecció precoç per poder reduir les complicacions.

L'última sessió de la campanya va tenir lloc el passat mes de novembre, i van participar més de 140 farmàcies repartides per tota la ciutat, atenent a més de 2300 persones amb una mitjana d'edat de 58 anys. Els resultats llancen unes dades bastant preocupants de cara als problemes de diabetis perquè el 25% dels que van participar en l'estudi tenen un alt risc de patir la malaltia d'aquí a 10 anys. A més d'això, el 60% del total tenen excés de pes, la qual cosa contribueix a aquest problema.

Les xifres manifesten la preocupació dels professionals de la salut pel problema que suposa l'obesitat existent en el món desenvolupat, que es relaciona de forma directa amb mals hàbits de vida, ja que la població abusa dels aliments poc saludables i té una activitat física gairebé nul·la.

El test d'Findrisc

Per identificar el risc de diabetis s'utilitza el test d'Findrisc, un qüestionari format per vuit senzilles preguntes sobre quins són els hàbits de vida dels pacients. L'objectiu d'aquesta campanya és conscienciar les persones de l'important que és seguir un estil de vida més actiu, amb unes pautes d'alimentació saludable i responsable de cara a prevenir i evitar futurs problemes.

No oblidis que el teu farmacèutic pot ajudar-te a conèixer el teu estat de salut, així com oferir consells per millorar-la. Però ets tu qui ha de posar de la seva part perquè el teu cos funcioni millor durant molt més temps.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.