Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Les inspeccions d'hisenda en oficines de farmàcia

23-11-2017
Tot responsable d'un negoci té una sèrie de temors. Un d'ells és que aquest no aconsegueixi la rendibilitat necessària per seguir endavant, una cosa molt normal d'altra banda. Un altre són les visites d'inspectors d'Hisenda. Fins no fa gaire, les farmàcies pràcticament no rebien aquestes visites, per no dir que no hi havia inspeccions en aquest sector. Això ha portat a una manca de control entre el que es declarava i la realitat. No obstant això, les inspeccions d'hisenda en oficines de farmàcia ara són bastant comuns. En part motivades per acabar amb el frau i d'altra banda a causa de la crisi econòmica que hi ha encara en molts sectors. El cas és que els farmacèutics també temen ara l'arribada de l'inspector.

Campanyes enfocades a temes específics

És habitual que les accions es concentrin en un tema en concret. Per exemple, el 2015 es van dur a terme visites a la mateixa oficina, on les dades de l'ordinador es comparaven amb els de la declaració presentada per la farmàcia. L'any passat i aquest el focus s'ha posat en les parafarmàcies. Sobretot en el fet que moltes d'elles estan constituïdes com a societats mercantils, que declaren la facturació a tipus del 30% màxim. Això difereix de les farmàcies, que en estar permeses només a persones físiques. La tributació es fa mitjançant IRPF i els tipus poden arribar fins a un 46%. Aquí pots veure com estalviar impostos a la farmàcia amb la renda.

Les parafarmàcies i la simulació de negoci

L'objectiu de les inspeccions en parafarmàcies per part d'hisenda és el de demostrar que aquestes no es diferencien pel que fa a l'activitat de les farmàcies tradicionals. I que com a tals, s'està incorrent en una simulació de negoci que té com a fi únic defraudar impostos que haurien d'estar pagant. És en realitat un cas de frau? Hisenda considera que pot ser-ho, ja que l'activitat requereix d'una sèrie de mitjans que són els mateixos que els de les farmàcies. Per tant, en lloc d'una autèntica societat, la qual cosa és lícit en el nostre ordenament jurídic, s'incorre en una simulació amb l'única finalitat de pagar menys al fisc.

Hisenda està analitzant tots els casos

Hi ha la possibilitat que no es tracti d'un frau, sempre que es demostri que es compleixen els requisits per separar i diferenciar aquestes activitats. Encara que també és veritat que algunes parafarmàcies no ho estan fent. En qualsevol cas, el que està clar és que l'Agència Tributària busca augmentar la recaptació, i les oficines de farmàcia han d'estar molt atentes a això. No hi ha cap mal en trobar una fórmula legal que permeti estalviar impostos o desgravar, però sempre ajustant-se a les condicions que s'exigeixen per a fer-ho. Altrament, a més d'espantar, la visita de l'inspector pot tenir conseqüències. Per evitar-ho, res com estar ben assessorat sobre les novetats que sorgeixen en material fiscal a la farmàcia, entre d'altres.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.