Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Les transmissions de farmàcies a Galícia passen de 3 a 15 anys

29-09-2017

Galícia es convertirà en la Comunitat Autònoma amb el termini més llarg de tot Espanya per a la transmissió de farmàcies. La Xunta està estudiant augmentar-dels 3 anys actuals als 15, un dels punts més nous que es recullen en el nou projecte sobre tot el relacionat amb el negoci de farmàcia en aquesta zona. Per això s'ha parlat amb els col·legis de farmacèutics i ara passarà a ser estudiat per audiència pública. D'aprovar, caldrà esperar 5 vegades més que ara per procedir a realitzar les transmissions de farmàcies.

Exempcions a aquesta norma

El criteri aplicable no s'aplica a determinades situacions, com en els casos de jubilació o la incapacitació legal de qui tingui la titularitat de la farmàcia. En aquestes circumstàncies es podria procedir a la transmissió "inter vivos" de manera anticipada. També si es declara de manera legal que el titular es troba absent.

Si és una mort, la farmàcia passaria a quedar vacant, i posteriorment podria entrar a concurs per realitzar l'adjudicació d'un nou titular.

Altres novetats

A més d'aquesta nova norma, en el projecte s'inclou que totes les noves farmàcies s'adjudicaran en concurs públic, al qual assistiran tots els que aspirin a aconseguir un. Es dirà a cadascuna de les persones per ordre de puntuació, o, si no al seu representant legal. Cada un d'ells podrà triar una de les farmàcies que no hagi estat escollida prèviament i formalitzar la petició. Quan totes les oficines hagin estat escollides o s'hagi cobert la llista d'aspirants, acabarà l'acte. La fase d'adjudicació després de celebrat el concurs serà de màxim 6 mesos.

Perquè el projecte tingui garantida la viabilitat, cada adjudicatari tindrà un termini de 10 dies per fer un dipòsit de 3000 €. Aval que es retornarà un cop que l'oficina de farmàcia comenci a funcionar sota la seva titularitat.

Quan s'hagi fet l'adjudicació, l'aspirant haurà dos mesos per indicar quina serà la ubicació concreta de l'oficina de farmàcia. Si per algun motiu no es compleix amb els requisits per obrir-la en aquest local, s'amplia un mes el termini per trobar un nou lloc.

També s'ha establert una nova base de puntuació, on l'experiència com a professional tindrà prioritat a l'hora de valorar la preferència, seguit dels mèrits acadèmics, la formació posterior que s'hagi percebut addicionalment, coneixements de llengua gallega i mesures per al foment de ocupació.

Presentació de suggeriments

Després de la presentació del projecte al portal de transparència de la Xunta, s'ha obert un termini per presentar suggeriments de cara a l'aprovació del decret, després d'haver rebut l'aprovació dels col·legis farmacèutics. El propòsit que es persegueix segons la conselleria de Sanitat és que els processos siguin molt més transparents i que els tràmits per a l'adjudicació d'una farmàcia siguin més àgils.

En l'esborrany es preveuen 24 noves farmàcies en zones en les que no hi ha i altres 17 on l'increment d'habitants fa que la ràtio fixat per llei no es compleixi.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.