Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Pacients i farmacèutics informats

26-09-2018
La informació és poder. I com a tal, la població es val dels mitjans al seu abast per informar-se sobre tot el que li interessa. Gràcies a Internet vivim en una societat en la qual és molt fàcil arribar a aquesta informació, de manera que tots els sectors s'han d'adaptar al nou paradigma. El de la farmàcia no és una excepció, i és normal trobar-nos amb amb pacients i farmacèutics informats i interessats en reunir dades relacionades amb la cura de la salut.

La farmàcia s'adapta

El món farmacèutic és conscient de la necessitat d'evolucionar i proporcionar als pacients el que desitgen. Ja vam parlar d'això quan Cofares va llançar un sistema per connectar pacients, farmacèutics i metges, i també s'aborda l'assumpte en congressos especialitzats. Tot això converteix la figura del farmacèutic en eix fonamental del progrés, passant per una adaptació per fer el salt del taulell de la farmàcia al món online. No només s'encarrega de dispensar els medicaments que recepta l'especialista, sempre de forma presencial. També ofereix consells i recomanacions per a la cura de la salut.

Pacients i professionals en un conjunt

La clau d'aquest nou punt de vista és prou clara. No només és important prestar atenció als pacients, que són els que demanen informació de qualitat per part dels farmacèutics. També els professionals de farmàcia necessiten estar formats i informats en l'ús de les noves tecnologies i saber aprofitar el seu potencial. Aquest concepte porta a crear una farmàcia interconnectada, en la qual els serveis que necessita un pacient es poden gestionar de forma àgil i eficaç. A més, les dades que aquests mateixos proporcionen serveixen per crear estratègies de millora contínua tant a nivell de comunicació com d'identificació de nínxols en els quals es pot millorar. Entre els recursos per gestionar tot això es troben els programes CRM, que també són presents en un altre tipus d'empreses. Aquest programari s'encarrega de mostrar tota la informació rellevant per al desenvolupament d'una activitat, a més d'identificar els millors canals de comunicació amb el públic. A més, permet portar un registre de pacients, amb el qual es pot avaluar la seva evolució i fer un seguiment del seu estat de salut. En cas que algun paràmetre es desviï del que estipula com a normal o previsible, pot advertir del fet i prestar l'atenció professional necessària.

Els hàbits estan canviant

Comptar amb pacients i farmacèutics informats és un pas natural, tenint en compte els avenços tecnològics que s'estan aconseguint. L'ús de les xarxes socials, aplicacions per a mòbils i altres eines presents i futures fan que la farmàcia s'estigui transformant per complet. Almenys en l'apartat d'atenció i serveis. En Afinpa també confiem en les noves tecnologies per donar informació rellevant als que estan interessats en iniciar el seu negoci de farmàcia. Els diferents departaments en què treballem compten amb eines professionals de gestió, comunicació i informació. Que unides a la nostra experiència t'ajudaran a fer realitat el teu projecte.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.