201512.08
0

Podria ser un bon moment per a comprar o posar la farmàcia a la venda?

09 de desembre de 2015 – A nivell general podria ser un bon moment per la compra o la venda de farmàcies, sobretot tenint en compte les últimes dades que ha registrat l’Institut Nacional d’Estadística que confirma que els últims 12 mesos el nostre país ha experimentat un creixement del 3,4% que representa dos dècimes mes del que es va assolir al període anterior.

A part del creixement, és important ressaltar que aquesta taxa és la més alta des de el quart trimestre de 2007, es a dir, un any abans de que comencés la profunda crisi econòmica que atravesem. Després d’aquest període i de començar a acumular taxes properes al cero i també negatives a l’any 2008, ens trobem al segon any de creixement econòmic.

Qui protagonitza aquest creixement que dona peu a aquest bon moment de pensar en la compravenda de farmàcia?

Els principals protagonistes d’aquest creixement son els demandants nacionals de serveis que representen 3,9 punts del total encara que no podem oblidar la demanda exterior que també és important.

Davant de la demanda nacional, el consum privat és el que més està empentant l’economia amb 2 punts dels 3,9 totals. La inversió privada representada per 1,3, una xifra també bastant important.

Bona noticia és que aquest creixement s’està experimentant més enllà de les barreres nacionals ja que, en general, a Europa s’ha experimentat un creixement trimestral positiu del 0,4%, molt similar al que es va registrar el trimestre anterior. Es tracta d’un canvi molt subtil però determinant que reforça a tots aquells que busquen comprar farmàcia y prendre una decisió ja que no només hi ha mercat potencial a Espanya, també als països que formen la Unió Europea.

I que passa amb Catalunya?

El drama de la nostra comunitat continua, encara que sembla que degut a les eleccions, això està prop d’acabar. El ministre d’Hisenda, Cristobal Montoro, ha anunciat el 2 de desembre que el dia 16 del mateix mes rebrem el FLA extraordinari que tant estan necessitant les farmàcies el sector sanitari. Aquesta noticia és interpretada per molts com una jugada per a guanyar simpatitzants per part del PP ja que justament 4 dies després son les eleccions, però això queda obert a interpretacions.