Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

¿Quant pago als meus empleats a la farmacia?

14-12-2017
En Afinpa ens especialitzem en la compra i venda de farmàcies. Però també comptem amb professionals que abasten tots els àmbits relacionats amb aquest negoci. Des gestions administratives fins legalitat, si necessites ajuda podem oferir-te assessorament en aquests camps. Per això al nostre blog parlem de tot el que tingui relació amb el seu funcionament, com els salaris. En ocasions trobem comentaris i queixes sobre aquest assumpte. A continuació volem resumir la resposta a una de les preguntes que es fan molts farmacèutics: Quant pagament als meus empleats a la farmàcia?

Què s'entén per salari

En aquest sentit, hi ha un cert desconeixement sobre el que és el salari. Tothom coincideix que el sou que rep un treballador pels seus serveis ho és. Però també és salari allò que se li paga mentre està de vacances o en els seus dies lliures. El sou base és el mínim que ha de rebre un treballador. Aquest es regula en funció del col·lectiu al qual pertany. En aquest cas, s'exposa en el conveni col·lectiu d'oficines de farmàcia que es publica al BOE. Quan aquest conveni caduca sense que entri en vigor un de nou s'aplica l'anomenada ultraactivitat fins que hi hagi una nova taula. Les quantitats augmenten cada any en funció del percentatge establert. A part del mínim, hi ha una sèrie de complements que incrementen el salari. Aquests s'apliquen depenent del lloc o els horaris en què treballin. Per exemple, quan es fa torn de nit o en festiu hi ha un suplement, especialment quan parlem d'hores extra.

Què és el salari brut?

El salari brut és la suma de la columna d'meritacions que apareix en la nòmina d'un empleat. És a dir, seria els diners que rebria si no s'apliquessin deduccions. Aquestes les descompta l'empresa i les transfereix als organismes corresponents, que són la Seguretat Social i Hisenda. En cap cas es tracta de diners que el titular de la farmàcia es queda. La deducció més coneguda és el irpf, tot i que hi ha altres com la Formació Professional o les destinades a cobrir desocupació. Una vegada descomptat tot, la suma es correspon al salari net que percep l'empleat de farmàcia.

El que paga una farmàcia per un empleat

En realitat el cost d'un empleat de farmàcia és superior al que es mostra en el salari brut. Sovint no es percep aquesta diferència i el normal és queixar-se per les deduccions. No obstant això, la farmàcia pot arribar a estar pagant una quantitat molt superior. Hi ha un percentatge que aporta l'empresa i que no es reflecteix en l'apartat destinat al sou, però que incrementa la quantitat de forma significativa. Tot i que s'aprova un nou conveni salarial hi ha percentatges que comprometen a l'empresa. Aquestes quantitats s'obvien sovint i per això es té la percepció que el sou podria augmentar més. Per això, és molt important que es conegui de veritat el cost d'un treballador, perquè tant empresa com a empleat arribin a una entesa mutu.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.