Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Quina publicitat puc fer a la farmàcia?

12-07-2018
Un dels dubtes més freqüents en el negoci de farmàcia té a veure amb les accions que es poden fer per augmentar les vendes. Afers com si les promocions són acceptables o si un cartell és o no un anunci són preguntes recurrents entre els farmacèutics. Quina publicitat puc fer a la farmàcia? Hi ha alguna restricció al respecte, o funciona igual que en un altre tipus de negocis?

El que diu la normativa

Com és habitual, el primer que s'ha de fer és acudir a la llei per veure el que es diu. I és important destacar que el Reial Decret Legislatiu 1/2015 prohibeix terminantment que una farmàcia desenvolupi accions destinades a atraure els clients. Quin tipus d'accions es consideren sancionables? El donar algun tipus de regal, descompte o promoció que incloguin un producte regulat per llei. És a dir, que es considera una infracció la publicitat que modeli la voluntat d'un pacient a triar farmàcia. Per què es prohibeix aquest tipus de publicitat? Perquè el mercat de farmàcia està regulat en ser un servei sanitari. Per tant, les farmàcies no poden competir entre elles a l'estar en un marc especial.

La dinamització de la farmàcia com a incentiu

És molt important anar amb compte per no cometre infraccions. Encara que sí que es poden desenvolupar accions de dinamització, com campanyes de comunicació i foment de la salut. Estratègies que converteixin l'oficina en un espai de salut integral, i no en un simple dispensari de medicaments. Per exemple, es pot oferir algun servei com mesurar la tensió o la glucosa en sang. Pautes molt habituals en una farmàcia, que no tenen a veure amb la venda de medicaments i que els usuaris poden veure amb bons ulls. Una manera de millorar la fidelitat dels nostres clients com a professionals de salut. Sempre amb cura perquè no donem la impressió d'estar incentivant la compra de medicaments, que està totalment prohibit.

¿I els productes de parafarmàcia?

La venda de parafarmàcia és diferent fins a cert grau. A les comunitats autònomes en què s'especifica clarament que no es pot fer cap tipus de publicitat la norma no canvia. No obstant això, en aquelles en què es parla únicament de medicaments, si es poden col·locar cartells a la façana de la farmàcia amb ofertes, promocions o regals. Però sempre fent publicitat del producte i no de la farmàcia en si.

Activitats complementàries

Algunes farmàcies compten amb una oferta de serveis d'assessorament i benestar. Per exemple, consulta de nutrició, depilació, podologia i més. Depenent del titular de farmàcia, pot decidir oferir uns o altres. Com es poden promocionar aquests serveis? És possible fer-ho seguint mètodes de publicitat. Tot i que és molt important tenir en compte que el propietari de la farmàcia és el responsable i que només els que formin part de l'oficina de farmàcia poden fer-ho. Sempre estant qualificat per prestar el servei i amb la titulació que es requereixi en cada cas. Per tant, què publicitat puc fer a la farmàcia? Depenent de la Comunitat Autònoma en què s'estigui, cap. En altres es podran desenvolupar només accions que no tinguin a veure amb medicaments regulats per la normativa.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.