Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Resultats al Congrés de la Federació Internacional de Farmacèutics

17-10-2018
En nota de premsa es va informar sobre la participació en el mes de setembre del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) al Congrés de la Federació Internacional de Farmacèutics, que va tenir lloc a Glasgow. S'hi van exposar els resultats de diferents campanyes organitzades al territori, orientades a detectar la diabetis i la grip des de la xarxa de Farmàcies Centinela. També altres orientades a la cura de la salut en diversos àmbits.

Campanya "Atenció Pell"

Una de les ponències va tenir com a propòsit mostrar el resultat de la campanya "Atenció Pell", recolzada per entitats públiques i privades. Al llarg de 3 exercicis es va avaluar el risc de patir melanoma o algun altre càncer de pell en un grup representatiu de la població. Des que va començar fins a la data, s'han anat afegint més oficines de farmàcia a l'observatori. Incrementant també el nombre de persones que han estat objecte d'estudi. Els resultats són com menys alarmants. Més de la meitat dels pacients estan rebent tractaments que els fan més vulnerables a la radiació solar. I només 1 de cada 4 persones d'aquest grup fa servir protecció sempre. El que dóna un risc potencial de patir un càncer de pell en el futur.

Identificació de la diabetis

Un altre dels problemes de salut pública en els quals se centren les campanyes de conscienciació és en l'atenció dels casos de diabetis. A la fi del 2017 es va dur a terme una anàlisi de risc en la població major de 30, en què més de 300 farmàcies van fer gairebé 2500 mesuraments. Segons els indicadors de risc, es va poder mostrar que un 9 per cent dels subjectes d'estudi pateixen d'hiperglucèmia. Mentre que 1 de cada 5 es troba en estat previ a patir la malaltia.

La tasca del farmacèutic, essencial

Tal com destaca el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC), aquesta tasca de divulgació té molta importància en diversos aspectes. D'una banda, es mostra que els sistemes de detecció primerenca i prevenció són summament importants per protegir i tenir cura de la salut de la població. Només amb una bona xarxa de centres en els quals es duguin a terme campanyes com aquestes es podrà conscienciar les persones que és fonamental cometre a controls i identificar tant els riscos potencials com la manera de reduir-los al mínim possible. D'altra banda, aquests congressos i la seva posterior difusió serveixen per destacar el paper que té la farmàcia com a espai de salut. El Projecte Sentinella per exemple, en què participen desenes d'oficines de tot el territori de Catalunya, ajuda en gran mesura a controlar com s'utilitzen determinats fàrmacs. També a avançar-respecte a determinats riscos potencials per a la salut, com els casos de grip que es van detectar en la temporada 17-18, quan es va alertar de més de 800 casos sospitosos i va servir per estar alertes davant de la possibilitat de declarar una epidèmia. Tot amb la finalitat de preparar-se i atendre millor a tots els pacients.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.