Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Simposi Internacional sobre Polímers Terapèutics 2016

01-06-2016

Més de 20 països han tingut representació a través de 200 experts en el Simposi Internacional sobre Polímers Terapèutics celebrat al Centre d'Investigació Príncep Felip de València. Aquests polímers formen part d'una generació de fàrmacs que busca incrementar l'eficàcia de diversos tractaments, alhora que atenuar al màxim els efectes secundaris d'aquests.

L'organització ha explicat en nota de premsa que aquest Simposi ha estat organitzat per la responsable del Laboratori de Polímers Terapèutics del centre en el qual se celebra, la doctora Maria vicent. És la cinquena vegada que es tria València com a seu per a aquest simposi, que amb aquest ja ha tingut lloc a vint ocasions. La mateixa doctora Vicent va ser l'encarregada d'inaugurar l'esdeveniment, juntament amb el director del Centre senyor Enrique Alborch.

El senyor Alborch va destacar que la col·laboració entre els experts i els nous valors portaran l'estudi d'aquests polímers a un nou nivell de desenvolupament, augmentant els seus beneficis i aplicacions.

La doctora Vicent per la seva banda va assenyalar que el Simposi comptaria amb més de 100 exposicions programades. A través de totes aquestes exposicions es van poder veure els avenços en investigació i el futur cap al qual es dirigeixen aquests fàrmacs.

Durant 3 dies, professionals de tots els racons del planeta van compartir els seus coneixements i descobriments en nanotecnologia aplicada a la medicina, posant l'accent en la importància que té que la biologia i la química, així com la investigació i la indústria farmacèutica col·laborin amb la finalitat de portar tots aquests nous coneixements fins a la pràctica.

El principal propòsit de tots els discursos i ponències ha estat el d'oferir un fòrum obert a intercanviar tot tipus de tècniques pel que fa al disseny, el desenvolupament i la venda dels polímers terapèutics, així com descobrir quins són els millors models de desenvolupament industrial i la regulació que ha de regir a l'hora de distribuir-los i aplicar-los.

Què són els polímers terapèutics

Aquests polímers s'empren en l'actualitat per tractar problemes de salut com ara el càncer, l'esclerosi múltiple, malalties degeneratives i infeccioses, així com altres problemes crònics de molt diversa índole.

Considerats els primers mètodes clínics basats en nanomedicina sintètica, els formen diversos elements. Un d'ells és sempre un principi actiu, al qual se li uneix un compost sintètic desenvolupat en laboratori. El resultat és una molècula que enllaça el principi actiu amb el seu vehicle polimèric. Amb això s'aconsegueix augmentar les propietats terapèutiques d'un fàrmac, així com fer-lo més específic. També es redueix l'efecte tòxic fins a nivells mínims, la qual cosa afavoreix l'aplicació d'aquests tractaments en tècniques que poden ser molt agressives.

L'aplicació de polímers terapèutics ha suposat un avanç molt significatiu en el desenvolupament de solucions de salut en casos molt concrets. Especialment en el tractament del càncer s'han pogut aconseguir resultats més que satisfactoris, en reduir els efectes secundaris a nivells impensables fins fa uns quants anys. S'espera que aquesta tecnologia pugui implementar-se a mig termini en molts altres tractaments.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.