Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Diferències entre farmàcia i parafarmàcia

25-10-2018
Sovint ens trobem amb termes que tenen un nom similar, i que en cert sentit semblen estar relacionats. Un dels que possiblement generen més confusió són les paraules farmàcia i parafarmàcia, les diferències són força importants. Especialment ara que les teràpies alternatives s'estan posant en entredit i s'està generant certa polèmica. Hem volgut redactar aquest article, i explicar de forma resumida quines són les principals diferències entre farmàcia i parafarmàcia. Començarem per aquesta última.

Què és una parafarmàcia

La definició de parafarmàcia indica que es tracta d'un establiment en el qual es poden comprar productes medicinals sense recepta. Per exemple, articles d'higiene personal, suplements i productes que es dispensen sense recepta també a les farmàcies i altres establiments. No s'exigeix ​​que sigui un professional titulat qui el dispensi, i per això es poden vendre també en grans superfícies. Una cosa per la qual cosa destaquen les parafarmàcies és per tenir una forta presència en línia, un camí que les farmàcies tradicionals acaben de començar. En aquest sentit, es pot dir que aquests negocis han avançat molt més de pressa. El color del símbol d'una parafarmàcia és blau, com a norma general. De fet, hi ha establiments centrats en la dispensació d'aquests productes la creu blava identifica clarament on es troba.

La farmàcia és l'única que pot dispensar fàrmacs amb recepta

Aquesta frase és un bon resum del que significa el terme farmàcia. De fet, aquesta paraula defineix la ciència que es dedica a desenvolupar fàrmacs i medicaments. Avui s'han anat adaptant als nous temps i ja no se solen fer en el propi lloc, encara que segueix havent fórmules magistrals que s'elaboren i dispensen per part del farmacèutic. Per obrir una farmàcia ha d'haver un professional col·legiat. I només en elles es poden expedir aquells medicaments que han estat receptats per un metge. Aquests, tal com indica l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris, no poden ser objecte de campanyes publicitàries. Encara que sí es pot fer amb fàrmacs sense recepta, que es venen tant en farmàcies com a parafarmàcies. Pel que fa a la identitat corporativa, una creu verda sol ser el distintiu més habitual per identificar les farmàcies.

La majoria de productes de parafarmàcia es dispensen a les farmàcies

Un cop hem identificat els aspectes que defineixen a uns i altres establiments, és important comentar que no cal preocupar-se massa pel tema. La majoria d'establiments en els quals es subministren productes de parafarmàcia són oficines de farmàcia tradicionals. Mentre que aquells que no compleixen amb les condicions per a proporcionar fàrmacs amb recepta, només tindran els productes que les autoritats sanitàries els permeten vendre. En qualsevol cas, hi ha una cosa que també distingeix el farmacèutic d'un altre tipus de professionals. La seva formació li permet oferir un consell fiable quan necessitem que ens orientin quant a la cura de la nostra salut. Una cosa que forma part del servei d'atenció al usuaris que tant es valora, i que serveix com a element de fidelització per als veïns.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.