Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

És possible la venta de medicaments online?

18-08-2017

La proliferació de farmàcies que venen productes a través d'Internet en els darrers anys, s'ha generat un intens debat en si és possible la venda en línia de medicaments o hauria d'impedir. Sabem que Google demana a les farmàcies que s'adaptin a Internet i que el públic està cada vegada més acostumat a fer les seves compres en línia. Aquestes són possiblement les raons que han portat a la creació d'un sistema de gestió orientat a la venda de medicaments en línia.

Un logotip unificat per evitar llocs il·legals

Avui dia, podem dir que en la pràctica es poden vendre medicaments en línia . No obstant això, i davant la proliferació de pàgines web il·legals que venen medicaments falsos, convé extremar les precaucions. Europa permet que les farmàcies venguin fàrmacs per Internet , i perquè els clients que accedeixen a elles no siguin enganyats, amb el perill que això suposa per a la salut, s'ha desenvolupat un logotip comú, que identifica aquelles farmàcies i llocs autoritzats per a la venda legal de medicaments sense recepta.

D'aquesta manera, només cal clicar al logotip per entrar en un llistat de llocs on es pot comprar en línia, ordenat per comunitats autònomes. Una mesura de protecció enfront dels negocis que venen fàrmacs falsos i en ocasions molt nocius.

Com vendre medicaments en línia

És habitual veure a les empreses farmacèutiques cada vegada més a les xarxes socials , per la qual cosa és natural que els usuaris comencin a normalitzar el fet de poder comprar en línia. No obstant això, no es pot muntar una pàgina web i començar a enviar medicaments de la mateixa manera com es faria amb qualsevol altre producte. S'ha establert una normativa específica.

Per exemple, només aquelles farmàcies que tenen una oficina oberta al públic i per tant compleixen amb la legalitat poden formar part del llistat. Només es podran vendre medicaments que no requereixin prescripció i no es pot tractar d'incentivar la compra amb regals o promocions d'algun tipus. Tampoc es pot deixar en mans d'un intermediari la venda en línia.

Mira aquestes idees de com potenciar la teva farmàcia a Facebook sense incórrer en irregularitats.

Per entrar a formar part de la llista, cal notificar la intenció almenys 15 dies abans de començar. A través de webs específiques per a cada comunitat autònoma, segons determina la Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris , haurà d'aportar tota la informació que es requereix i esperar que es concedeixin les credencials per accedir a l'aplicació. S'hi mostrarà com es troba l'expedient de sol·licitud i efectuar canvis si fos oportú.

Quan s'autoritzi a la farmàcia per a la venda de medicaments en línia, l'aplicació permetrà descarregar el logotip unificat per inserir-lo en una zona que sigui visible per als usuaris que entrin a comprar. S'haurà d'incorporar a totes les pàgines. DISTAFARMA és la web en la qual es pot trobar el llistat complet de les farmàcies que en l'actualitat venen medicaments sense prescripció amb l'autorització pertinent.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.