Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Quant costa una llicència de farmàcia en 2020?

24-07-2018
Alguns negocis, com els de farmàcia, exigeixen que es tramiti una llicència per desenvolupar l'activitat. Llicència que requereix un pagament, i que a mesura que va passant el temps s'actualitza en preus. Per això, avui volem abordar un tema que sempre interessa: Quant costa una llicència de farmàcia?

Què abasta la llicència de farmàcia

Abans d'analitzar aquest assumpte, parlem una mica sobre què és una llicència de farmàcia. Bàsicament és un permís que l'estat atorga per gestionar un establiment de dispensació de medicaments. Tot i que la titularitat és privada, al tractar-se d'un sector públic se subjecta a unes normes estipulades per les conselleries de sanitat de les comunitats autònomes. És important tenir això en compte, ja que per saber quant costa una farmàcia, la llicència pot marcar una diferència notable.

Factors que condicionen quant costa una llicència

A l'hora de valorar les llicències, no es marca un preu fix per a totes. És a dir, que no per voler obrir una farmàcia a Barcelona es paga el mateix en un carrer del centre de la ciutat que en una població perifèrica. El nombre d'habitants de la zona, els antecedents generals i fins i tot la facturació anual si es tracta d'una oficina operativa condicionen el cost de la llicència. Per exemple, si comparem dues farmàcies d'un mateix lloc, ens podem trobar amb que una d'elles costa més que una altra causa del seu potencial de creixement i la facturació que hagi aconseguit en exercicis anteriors.

¿Es pot comprar la llicència i no el local?

La resposta és que sí. El propietari d'una farmàcia pot decidir vendre només la concessió i quedar-se amb la propietat. De fet, hi ha molts interessats només en comprar una llicència de farmàcia i obrir-la en la qual consideren sigui millor ubicació, sempre dins de les condicions d'aquesta. Potser disposi ja d'un local i només necessiti el permís. I el local? Evidentment, si no es disposa ja de la llicència no es podrà seguir usant com a oficina de farmàcia. El propietari podrà obrir un altre tipus de negoci, llogar-ho o vendre per a altres activitats. Tot depèn de quins siguin els seus plans després de la venda de la llicència.

És car muntar una farmàcia en 2020?

Una pregunta bastant habitual, encara que la veritat és que no té una resposta senzilla. El primer que s'ha de tenir en compte és que la llicència és un requisit per obrir una farmàcia que no es pot obviar. De manera que caldrà veure com està la demanda en relació amb l'oferta. Si hi ha moltes farmàcies disponibles, serà més fàcil trobar una que s'ajusti a un pressupost. Si no, caldrà començar a buscar alternatives per finançar el projecte. En Afinpa volem ajudar-te a fer el teu somni una realitat. Per això no deixem de buscar farmàcies en venda o traspàs en diferents localitzacions. A més, t'assessorem en tot el que necessitis per resoldre qualsevol qüestió relacionada amb l'adquisició o venda de farmàcies, legislació, impostos, etc. Contacta amb nosaltres sense compromís.

Ens adaptem a cada client, demana pressupost

Desitgem conèixer les teves necessitats per donar-te sempre les millors alternatives de manera ràpida i oportuna.